OinO-Advies brengt inhoud op de IPON.


12 februari 2018
OinO-Advies

Op 7 en 8 februari vond de 9de editie van de IPON plaats. Tussen alle stands met digiborden, robots, digitale leeromgevingen en alle andere zaken die je kunt bedenken bij een beurs over onderwijsinnovatie en ICT, waren ook wij dit jaar aanwezig. In het gele theater zorgden Ondernemers in Onderwijs Marvin Reuvers en Olaf de Groot voor waardevolle bijdrages.

We spraken over Next Generation Learning waarbij begrippen als Creativiteit, Autonomie en Relatie een belangrijke rol spelen. Next Generation Learning biedt jou de kaders om je eigen visie op onderwijs te versterken en het onderwijs beter te laten aansluiten bij de behoeftes van de leerlingen van nu.

Daarnaast vertelden we de bezoekers van de beurs hoe ze (alvast) kunnen beginnen met digitale geletterdheid in het onderwijs. Hoe zorg je ervoor dat leerlingen zich digitale vaardigheden eigen maken, hoe ze werken aan digitaal burgerschap en hoe ze vrij van technologie kunnen functioneren in het dagelijks leven? Er zijn voldoende handvatten in het huidige curriculum om daar op creatieve wijze alvast aanbod op te bieden.

Terwijl op de beursvloer aanbiedingen voor online leeromgevingen en cloudtoepassingen werden gedaan was in de presentatie over “Cloud” meer aandacht voor de concrete toepassing in de klas. Wat kun je met O365 of met G-suite nu eigenlijk in de klas beginnen? Bleek dat ook in de digitale wereld de zon achter de wolken schijnt!

Hieronder vindt je de drie presentaties die tijdens de IPON gegeven zijn.
- Alvast beginnen met Digitale Geletterdheid?
- Achter de wolken schijnt de zon.
- Next Generation Learning.

Wil je meer informatie of advies over deze onderwerpen? Neem dan contact met ons op!