Op stap met de camera app


13 maart 2018
OinO-Advies
Camera app

Geschreven door: Eveline Kaleveld.

Op vrijwel elke tablet/iPad zit een camerafunctie. Deze kun je heel goed in de klas gebruiken bij de kleuters!

De camera voor woordenschat gebruiken
In vrijwel elke kleuterklas wordt thematisch gewerkt, bijvoorbeeld met het thema lente. Na jouw woordenschatles over bloemen, kun je kleuters de opdracht geven om foto’s te gaan maken van alle bloemen die ze buiten tegen komen. Als iedereen terug is in de klas, kun je deze foto’s op het digibord tonen. Weten de kleuters welke bloemen het zijn?

Aan de slag met letters en de camera
Een andere toepassing van de camera app kun je gebruiken als je aan het werk bent met letters en klanten, bijvoorbeeld met de letter/klank ‘s’. Geef de kleuters de opdracht alles te fotograferen wat ze tegenkomen met deze letter. Wanneer ze overal foto’s van hebben gemaakt, kun je deze vervolgens nabespreken met jouw kleuters. Kunnen ze vertellen wat het is en waar ze de klank horen? Misschien willen ze het zelfs wel presenteren aan de hele klas!

Cijfers en de camera
Nog een suggestie met de camera app kun je gebruiken als je rondom een bepaald cijfer werkt, bijvoorbeeld met de 5. Geef jouw kleuters de opdracht om overal foto’s van te maken waarop ze het cijfer of juist het aantal 5 tegenkomen. Verzamel al deze foto’s, print deze uit en maak er een mooie cijferwand van!

Aan de slag met selfies
De camera app kan natuurlijk ook gebruikt worden om foto’s van gezichten te maken. Geef kleuters de opdracht om selfies te maken, print deze daarna uit en laat de kleuters zichzelf beschilderen. Hoe zou je eruitzien als je later groot bent of als politieagent/brandweerman of dokter?

Met welk idee ga jij aan de slag?