Samen leren leren


26 maart 2018
OinO-Advies

Geschreven door: Yvonne Zwart

Komende week ga ik aan de slag bij een schoolbestuur dat een mooie visie heeft over het optimaal benutten van talenten. Naast het feit dat de leerkrachten binnen de scholen voor de klas staan en zich in het vak van lesgeven ontwikkelen, gaat dit bestuur ervan uit, dat de professionals binnen de organisatie ook elkaar veel kunnen leren. Natuurlijk is het goed om je op momenten te laten bijscholen en inhoud en expertise van extern te halen. Maar hoe krachtig is het, als je eenzelfde proces van leren en ontwikkeling ook binnen je eigen organisatie vorm geeft? 

In het geval van dit bestuur wordt hier heel bewust op ingezet door niet alleen inzichtelijk te maken waar de medewerkers veel van weten (en dus in kunnen delen), maar ook door deze mensen de skills te geven dat daadwerkelijk aan de collega’s over te brengen.

En zo komt het dat ik deze professionals mag ‘meenemen’ in een belangrijk deel van mijn vak: presenteren en trainen. Het is natuurlijk ontzettend leuk om te doen: vertellen, delen en uitwisselen van het ongelooflijk mooie vak van trainer. De motivatie bij de groep is enorm en iedereen heeft plannen ten aanzien van de manier waarop ze dit straks in de praktijk in gaan zetten. Het geven van workshops aan collega’s of ouders, het verzorgen van een training over een bepaald onderwerp, of soms gewoon doen wat je eigenlijk al deed, maar met net iets meer bagage.

Voor dit bestuur is het trainen van deze groep mensen een volgende stap in het versterken van de interne organisatie. Wat mij betreft een prachtige ontwikkeling die absoluut verschil gaat maken!