Mobiel leren - deel 5: Civilisations AR


27 maart 2018
OinO-Advies
Civilisations
Mummie - Civilisations

Breng de geschiedenis tot leven.

Geschreven door: Jeroen Rougoor.

In mijn vorige publicaties beschreef ik diverse mogelijkheden om met augmented reality (AR) jouw lessen te verrijken. In dit artikel informeer ik je graag over een nieuwe (en gratis) app.

De BBC heeft onlangs haar eerste AR app uitgebracht: Civilisations AR. Dit filmpje geeft een mooie indruk van alle mogelijkheden. Met deze nieuwe BBC app breng je Kunst en Cultuur van over de hele wereld rechtstreeks de school binnen. Ga op virtuele ontdekkingsreis, ontdek de geheimen van het oude Egypte, onthul de verborgen lagen onder meesterwerken uit de Renaissance of …

In deze AR app zijn 30 historische voorwerpen en kunstobjecten opgenomen van over de hele wereld. Prachtig om in te zetten in bijvoorbeeld een geschiedenisles over het oude Egypte.
Kijk met de X-Ray functie door de buitenkant van de sarcofaag heen en ontdek of er daadwerkelijk een mummie in ligt. Gebruik de Spotlight functie om verborgen aantekeningen, audioberichten en extra beelden te ontdekken. Voer virtueel een restauratie uit of ‘loop’ met de navigatieknop over de wereldbol op zoek naar nieuw te ontdekken voorwerpen!

Civilisation is zowel voor Android als voor iOS te downloaden. De app is alleen beschikbaar in het Engels, maar dat hoeft geen belemmering te zijn.

De app maakt onderdeel uit van de BBC serie Civilisations waarin duizenden jaren visuele cultuur onderzocht wordt.