Vakantie apps voor kleuters


5 juli 2018
OinO-Advies

Geschreven door: Eveline Kaleveld

Over een aantal dagen begint voor de eerste regio de zomervakantie. Om in de vakantie de kennis van school niet teveel weg te laten zakken, geef ik je graag enkele tips hoe je thuis aan de slag kunt met apps die leuk én leerzaam tegelijk zijn!

De vakantiebieb app
De bibliotheek heeft sinds kort een fantastische service; de VakantieBieb app. In deze app kun je boeken, tijdschriften en reisgidsen vinden, erg handig als je op vakantie bent en je hebt een boekenwurm in huis! De boeken in de vakantiebieb app zijn van 1 juli tot 31 augustus beschikbaar en geschikt voor alle leeftijden.

Juf Jannie Letters Leren Lezen
In deze app ga je aan de slag met het leren van verschillende letters en klanken. Leuk aan deze app is dat je als ouder samen met je kind de spellen uit de app kunt uitvoeren. Een leuke afleiding tijdens het wachten in de file!

Beschikbaar voor: iPad/iPhone en Android.

Klankklas 1, 2 en 3
In de apps van klankklas ga je spelenderwijs aan de slag met de verschillende klanken die er zijn. Zo oefen je of een klank vooraan, in het midden of achteraan een woord staat. Luister goed naar de opdracht die gegeven word, spreek het woord nog een keer uit en kom samen tot het goede antwoord.

Beschikbaar voor: iPad/iPhone en Android.

Feed the monkey
De aap in deze app heeft honger en wil een bepaalde hoeveelheid voedsel hebben. Aan jou de taak om de aap te eten te geven.

In de instellingen van de app kun je aangeven of je de aantallen ook in het Engels uitgesproken wil hebben. Zo ben je spelenderwijs ook nog bezig met het leren van een vreemde taal.

Beschikbaar voor: iPad en Android.

Hopster coding safari
Hopster coding safari is een app waarbij je aan de slag gaat met programmeren. Aan jou de taak om de route voor de dieren te maken zodat ze hun bestemming kunnen bereiken. Je begint in de app met programmeren door de blokjes met de route naar de goede plaatsen te slepen. Naarmate je verder komt in het spel ga je dit doen met pijlen.

Kleuters kunnen deze app heel goed zelfstandig gebruiken, maar nog leuker is om samen aan de slag te gaan. Laat je kind bijvoorbeeld eens verwoorden waarom een bepaald blokje van de route wordt gebruikt. Op deze manier ben je niet alleen bezig met programmeren maar ook nog met taal en ruimtelijk inzicht!

Beschikbaar voor: iPad

Boer Boris gaat naar zee
Het verhaal van Boer Boris die naar zee gaat is een geweldig verhaal om voor te lezen aan kleuters. Misschien kent je kind het verhaal al en kun je samen het verhaal vertellen.

In deze app kun je ook kiezen voor ‘het theater’. Speel samen een scene uit het verhaal van Boer Boris na en neem ook het geluid op.  Leuk om samen een nieuw Boer Boris verhaal te creëren en daarna aan andere te laten zien!

Beschikbaar voor: iPad

Ik ben benieuwd met welke apps jij aan de slag gaat en wens je in ieder geval een fijne zomervakantie!